zondag 30 januari 2011

Ronald Giphart - Troost



Na 75 p gestopt. Niet mijn boek. Ik vermoed dat Giphart geprobeerd heeft een scherpzinnige parodie op BNers en reality-tv te schrijven maar dat is wat mij betreft jammerlijk mislukt. Zijn 'kijk mij eens veel van eten weten" irriteerde me enorm. Bovendien is Giphart voor mij te veel snel scoren: hij verbergt te weinig, laat hoegenaamd niets over aan je eigen verbeelding.

Omdat ik het niet uitgelezen heb, kan ik geen sterren uitdelen.

8 opmerkingen:

Chinoiseries zei

Tja, dat heb je soms he, zo'n boek waar je maar niet doorheen komt :/ Ik heb me gisteren nog door zo'n boek geworsteld. Heb je al meer van Giphart gelezen? Ik vond hem vroeger al vermoeiend, te patserig en overdreven :(

Wendy zei

Dit gaat je niet in dank worden afgenomen op het schoolplein ;-)

Elsje zei

@Chinoiseries absoluut. Snap overigens wel dat veel jongeren hem wel kunnen lijs. Lekker snel, niet te veel moeilijke woorden. Seks all over the place...

@Wendy I know, I know... :-D

Sonnetje zei

Ook hier deelt Sonnetje jouw mening; zij heeft nog nooit met plezier iets van Gip gelezen.

woordenaar zei

Ik quote mezelf even: "Troost is literaire fastfood, gemakkelijk leesbaar, overal verkrijgbaar, maar tegelijkertijd slecht vullend en smaakloos." Leverde mij in 2005 nog een boze reactie van zus Karin Giphart op :-)

Elsje zei

@sonnetje: ik zal mij voortaan verre van zijn schrijfsels houden...

@woordenaar: LOL, wat een zusterliefde!

emma zei

Tja er is Chick-lit (Van Rooijen en Noort) die ik niet meer lees maar Dick-litt zoals die van Giphart en Kluun is ook erg.

GdeB zei

Giphart... ik vind het helemaal niets.