zondag 1 december 2002

Elizabeth George - A traitor to memoryDetectives van George zijn lekker dik en de personages heerlijk herkenbaar. Het speurneuzen-trio uit eerdere boeken is weer paraat: DI Thomas Lynley, adellijke kakker, met opleiding aan luxe universiteit en bijbehorend geld, DS Barbara Havers, een kettingrokend sleurhuttenpaktype en DS Winston Nkata, een grote zwarte man.

Dit keer draait het om een oudere vrouw die is aangereden en de dader van die aanrijding is doorgereden (na eerst nog een paar keer over haar heen gereden te zijn, moord dus). Ze heeft het adres van iemand die 20 jaar eerder een kamer bij haar huurde in haar tasje. In die tijd werd haar dochtertje vermoord door de oppas. De oppas is onlangs vrijgelaten uit de gevangenis. Heeft deze nieuwe zaak met die van 20 jaar eerder te maken?

Ook maken we kennis met Gideon, virtuoos violist, die op de sofa bij een psychiater probeert achter de reden van zijn black-out op het podium te komen. Wat kan hij zich niet herinneren uit zijn jeugd dat hem nu parten speelt?

Zeker niet de beste Lynley, maar wel een leuke. Het einde vond ik erg verassend! Ik heb me geen pagina verveeld (en het zijn er ruim 1000, dus dat zegt wat!)

Geen opmerkingen: