vrijdag 17 juni 2011

Cathleen Schine - The evolution of JaneHet verhaal
Jane Barlow is halverwege de 20 als zij door haar echtgenoot verlaten wordt. Om daaroverheen te komen, krijgt ze van haar ouders een reisje aangeboden naar de Galapagos-eilanden. Ja, die van Darwin. Daar aankomen is de reisleidster tot haar verbazing haar nichtje, buurmeisje en hartsvriendin van vroeger, Martha, die een jaar of 10 geleden ineens de banden met Jane heeft verbroken.

Tijdens de reis langs de verschillende eilanden probeert Jane er de hand van de theorieen van Darwin en zijn tijdgenoten achter te komen wat toch de aanleiding is geweest van die breuk: was het iets dat zij gedaan heeft, of juist verzuimd? Was het onvermijdelijk, de voortzetting van de aloude familievete tussen de tak van de familie waarin Jane geboren werd en die waarin Martha geboren werd?

Op zich een interessant gegeven. En het boek is heel mooi uitgegeven, gedrukt op van dat ruw gesneden dikke papier. Maar o o o, wat slecht uitgewerkt. Kromme zinnen, eindeloze herhalingen van de verzuchtingen van Jane, slecht uitgewerkte, ehrm, niet uitgewerkte karakters. Bah. Echt niet meer dan 1 ster waard. Een wonder dat ik dit ├╝berhaupt heb uitgelezen! Dat kwam vooral doordat ik in de trein zat en niets anders bij me had...

Geen opmerkingen: