zaterdag 15 april 2006

Kate Mosse - Het verloren labyrintHet verhaal
Vrijwilligster Alice stuit op vreemde ring bij het doen van een archeologische opgraving. Allerlei vreemde lieden zitten daarna achter haar aan. Blijkt iets te maken hebben met vreemde boeken waarmee het geheim van de Graal kan worden ontcijferd. Hier doorheen wordt ook het verhaal verteld van het meisje Alais, dochter van de rentmeester van het Middeleeuwse Carcasonne, begin 13e eeuw. In die tijd gaat het streng roomse, noordelijke deel van Frankrijk op kruistocht naar het zuiden van Frankrijk, waar de ketterse Katharen geduld worden. Beide verhalen lopen door elkaar heen, en met goede redenen (die ik hier niet ga verklappen :-))

Dikke pil, snel verhaal, beetje in de trant van Dan Brown. Een soort leesbare chips. Op zich allemaal best aardig, maar Literatuur kan ik het niet noemen. Vooral ook doordat er echt vreselijke, maar dan ook echt afschuwelijk vreselijke teksten gebezigd worden. Kleine voorbeeldjes:

"Dus beperkte ze zich ertoe om zijn gladde, gebruinde armen en schouders te strelen, breed en stevig door al die uren die hij oefende voor het toernooi, met zwaard en lans. Alais voelde hoe het leven bruiste onder zijn huid, zelfs als hij sliep. En toen ze terugdacht aan hun samenzijn aan het begin van de nacht moest ze weer blozen, al was er niemand die het kon zien."

"Alais was nu zeventien en zes maanden gerouwd, maar ze had nog niet de zachte volle rondingen van een volwassen vrouw. De jurk hing wat vormeloos om haar tengere gestalte, alsof hij van iemand anders was."

Een lekker vakantieboek als het je lukt je niet aan bovenstaande type zinnen te ergeren :-)

Geen opmerkingen: